Educant per a emprendre arriba a Alacant
La IV Edició d’aquest esdeveniment, organitzat per l’Associació Moviment LaOLA es celebrarà el 12 de maig de 2018
Publicado el martes, 10 de abril de 2018 a las 18:34
Si hi ha alguna cosa amb la qual la majoria està d’acord, és l’influencia que té la escola i els mestres en la vida d’una persona. No solament per allò que s’aprèn i com s’aprenda, si no també per les actituds i valors que ens inculquen. Ser proactius, liderar la teua vida, afrontar els pors, gestionar les emociones… és tot allò que ens sona a tots.
A l’altra part del tauler seguim xocant amb una realitat: al 2017 el nostre país seguia liderant l’abandono escolar a la Unió Europea, solament per davant de Malta, amb una tassa del 19%, segons les dades de la Fundació Bertelsmann. Alguna cosa no funciona encara que l’interés per canviar-lo augmenta cada dia.
Ser un punt d’encontre per a la investigació, innovació, bones pràctiques i experiències educatives, així com del coneixement i nous mètodes d’aprenentatge són els objectius de “Educant per a emprendre: emprenedoria per a educar”, un encontre que el dissabte, 12 de maig, complirà la seua quarta edició a Alacant.
Aquest fòrum està organitzat per l’Associació Moviment LaOla. Diversos experts compartiran les seues experiències i coneixements en disciplines tan dispars com les belles arts, la música, la ciència i la tecnologia, l’emprenedoria, altres models d’ensenyança, l’esport i teràpies que promouen la integració de les persones. Està dirigit als qui tenen interés en aprendre com l’escola pot ser un motor de canvi social, com l’escola inclusiva i integradora o com fomentar el talent de l’alumnat.
La seu universitària Ciutat D’Alacant, que depèn de la UA, albergarà l’encontre i el difondrà gratuïtament per streaming per a que puga arribar a aquells que no poden desplaçar-se a Alacant ja que solament hi ha 95 places presencials. Al programa estan Manu Velasco, ambaixador del Talent de la Fundació Promete, mestre i blogger guardonat internacionalment i segon millor docent d’Espanya a 2017. Ell compartirà la seua experiència i motivació. També participarà Nuria Oliver, experta en intel·ligència artificial i Big data que ens explicarà com trencar la bretxa de gènere en l’accés a les carreres de ciències i tecnologia a Espanya. Una recomanació que inclús ha efectuat la UNESCO perquè d’altre mode, la dona no participarà en la conformació del món del futur, altament tecnològic. Sobre un projecte educatiu innovador i trencador que funciona des de fa anys, Ull d’aigua-ambient educatiu, ens parlarà el seu cofundador Javier Herrero. Per a mostrar la importància de les belles arts, la música i l’esport a la etapa escolar, comptarem amb quatre ponents: la artista Julia Bermúdez, els músics Antonio Domingo i Jorge Alborch i la professora de Judo, Vanesa Arenas. La perspectiva sobre l’emprenedoria la posarà el professor i emprenedor, Miguel Navarro, mentres que Angel Hisado, de la Fundació Ademo, compartirà amb nosaltres el seu coneixement sobre les persones autistes.
I com qualsevol iniciativa, és possible per la Responsabilitat Social d’empreses i professionals i per les aportacions desinteressades de molts particulars. Fins la data, s’ha sumat, a més de la Seu Universitària, l’empresa iberoamericana de referència en Responsabilitat Social i sostenibilitat, Corresponsales; l’Associació APSA, Fundació Juan Perán Pikolinos i Síndrome Noonan Comunitat Valenciana i les empreses Grupo Comunicating, IdWeb, RSCreativa, Incore, Pedro Villanueva Fotografia, Maza Grupo, Audiotec, Green House Consultores i Beltá&Frajumar.
10/04/2018 18:34 | CaterinaFerrero