Ferran Adrià encisa al Focus Marina Baixa
Durant dues hores compartí la seua experiència i la seua visió de la innovació
Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)
Publicado el viernes, 29 de septiembre de 2017 a las 10:52
Faltaven 20 minuts per a l’inici de l’acte i desenes de persones ja feien cua a les portes del saló d’actes. Al hall de l’Ajuntament de Benidorm es respirava expectació i es percebia aqueixa emoció que sentim els humans quan anem a veure en persona a algú a qui admirem: bé siga cantant, estrella de cine o el millor xef de la dècada. A mesura que els assistents s’acreditaven, i se’ls feia lliurament del llibre , l’espai s’anava tenyint de l’intens color aiguamarina de les seues cobertes. Entre les seues pàgines, el lector podia trobar un colorit passeig per la gestió empresarial acompanyat d’imatges.
Accedim a l’auditori i ens rep un gran panell des de l’escenari: “la innovació és buscar-se la vida”, resa la cita de Ferran Adrià. El públic aprofita aquest lapse de temps, abans de l’inici, per compartir experiències i per improvisar un espontani networking. De sobte, un grup de periodistes gràfics, amb els flaixos i el so de les instantànies, anuncia l’entrada del protagonista. L’acompanyen fins al seu seient en primera fila on aprofiten per captar la seua imatge amb l’auditori de fons.
Moment per a benvingudes i salutacions. Consecutivament, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, el director general d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Francisco Álvarez, i la directora comercial de CaixaBank a la Comunitat, Beatriz Alventosa donaren la benvinguda a l’acte i esbossaren algunes pinzellades sobre la importància del turisme, la innovació y el suport a les persones emprenedores.
L’esperada intervenció de Ferran Adrià va començar amb un breu repàs a la seua trajectòria. Ens contà què havia fet en la seua vida professional i va traçar una breu línia fins arribar al present. A continuació, va demanar voluntaris entre el públic: una persona amb un negoci de restauració i una altra amb la idea de posar-lo en marxa. Aquesta dialèctica amb les persones seleccionades va servir per articular dos processos alhora: d’una banda, una metareflexió del “restaurant”, d’altra banda, una mena de mentoratge amb les preguntes i qüestions que s’ha de plantejar qualsevol persona emprenedora en el món de la restauració.
La segona hora de conferència es va dedicar a les preguntes del públic. En aquesta ocasió, Adrià es va referir als darrers projectes d’elBulliFoundation i a les iniciatives que ha posat en marxa el seu germà, també cuiner, Albert Adrià. Pel mig, va regalar alguna perla en forma d’aforisme, mostra de la seua idea d’innovació: “no hem de ser els millors, sinó els primers en fer quelcom que funcione”.
Mostra del seu talant, genial però humil, és el reconeixement de la pluralitat metodològica. Amb això, a pesar dels consells i experiències aportades, sempre postil·lava que allò que contava no era cap veritat única: ell exposa el seu model però conscient que n’hi ha d’altres i que poden funcionar també. Una idea que haurien de tenir present totes les persones emprenedores cada cop que, per buscar-se la vida, hagen de pensar en innovació.
Aquesta conferència és una bona mostra de l'èxit del projecte Focus Pime i Emprenedoria. Gràcies a la col·laboració de les entitats i les institucions participants, s'ha pogut crear una marca de prestigi i amb capacitat per atraure a actes comarcals figures de talla internacional i organitzar tallers i activitats de gran utilitat per a les persones emprenedores i les pimes.
29/09/2017 10:52 | xaviermas
Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)